top of page
  • Writer's pictureHelena Antonopoulos

9 συμβουλές για το άλμπουμ του γάμου σου

Updated: Feb 1, 2023



Ο γάμος σου έχει πραγματοποιηθεί, οι αναμνήσεις από την ομορφότερη ημέρα της ζωής σου είναι ακόμη νωπές και μόλις παρέλεβες από τον φωτογράφο σου κάποιες εκατοντάδες υπέροχες φωτογραφίες ώστε να επιλέξεις ποιες από αυτές θα χρησιμοποιηθούν για το γαμήλιο άλμπουμ σου. Αρχικά η διαδικασία της επιλογής των φωτογραφιών μπορεί να σου φανεί πολύ δύσκολη, αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση σύντομα θα αλλάξεις γνώμη! Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τις απαραίτητες συμβουλές ώστε να παραλάβεις στα χέρια σου ένα καταπληκτικό βιβλίο που θα κρατήσει ζωντανή την ιστορία του γάμου σου στην αιωνιότητα. Γιατί το wedding album σου δεν είναι κάτι λιγότερο από αυτό: ένας καλλιτεχνικός τρόπος για να διηγηθείς με εικόνες όλες τις στιγμές, τα συναισθήματα, την ατμόσφαιρα και την ομορφιά της πολύτιμης γιορτής της επίσημης ένωσης δύο ερωτευμένων ψυχών.


Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε....


1. Ένα γαμήλιο album διηγείται την ιστορία της ημέρας του γάμου σου

Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις αυτές τις φωτογραφίες που θα αφηγηθούν περίτεχνα την ιστορία σας. Αυτό σημαίνει ότι το album σου θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατάλληλη αναλογία φωτογραφιών από τις διάφορες φάσεις της ημέρα του γάμου σου: προετοιμασίες, πορτραίτα, τελετή, οικογενειακές φωτογραφίες, είσοδος στη δεξίωση, πρώτος χορός, party κ.τ.λ.





2. Απόφυγε να "φορτώσεις" το album σου

Κατά πάσα πιθανότητα οι φωτογραφίες που θα σου αρέσουν από τη συλλογή που θα παραλάβεις από τον επαγγελματία φωτογράφο σου θα είναι πάρα πολλές. Δεν πρέπει όμως να τις βάλεις όλες μέσα στο άλμπουμ σου γιατί έτσι θα το "υπερφορτώσεις" με πλεονάζουσα πληροφορία και θα καταστρέψεις την αισθητική του. Εστίασε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Να θυμάσαι: Less is More!

Αν δεν το έχει κάνει ήδη, ζήτησε από τον φωτογράφο σου να σε κατευθύνει για τον σωστό αριθμό φωτογραφιών που θα πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με το μέγεθος του άλμπουμ σου.




3. Μην αναβάλεις τη διαδικασία

Πολλά ζευγάρια καθυστερούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να διαλέξουν τις φωτογραφίες του άλμπουμ τους. Μην πέσεις κι εσύ σε αυτό το λάθος. Μόλις παραλάβεις το φωτογραφικό υλικό, προγραμμάτισε τον χρόνο σου ώστε να συμπεριλάβεις στο πρόγραμμά σου την αφιέρωση κάποιων ωρών για την επιλογή των φωτογραφιών. Αν καθυστερήσεις, σταδιακά θα αρχίσεις να χάνεις το ενδιαφέρον σου και θα έχεις αφήσει ανεκπλήρωτη μία σημαντική εκκρεμμότητα που ενδεχομένως να σου δημιουργήσει άγχος.




4. Επίλεξε ένα ενδιαφέρον μείγμα φωτογραφιών

Η φωτογραφία γάμου έχει εξελιθεί σε μορφή τέχνης τα τελευταία χρόνια. Η εποχή που τα γαμήλια άλμπουμς ήταν γεμάτα με "κλασικές" φωτογραφίες έχει παρέλθει προ πολλού. Εκτός λοιπόν από τις "κλασικές" φωτογραφίες που θα πρέπει να επιλέξεις, φρόντισε να συμπεριλάβεις πολλές αυθόρμητες στιγμές και πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το χέρι του στο ώμο σου, η βέρα σου περασμένη στο δάχτυλό σου, μία λεπτομέρεια από τον ανθοστολισμό θα δώσουν την καλλιτεχνική αισθητική που θα ανεβάσει την ποιότητα του άλμπουμ σου.




5. Δώσε προσοχή στο ποια πρόσωπα θα απεικονίζονται στο άλμπουμ

Το γαμήλιο άμλπουμ σου θα βρίσκεται μαζί σου για το υπόλοιπο της ζωής σου. Σε αυτό θα ανατρέχεις συχνά για να ξαναζείς την ημέρα του γάμου σου. Δώσε μεγάλη προσοχή λοιπόν στα πρόσωπα που θα συμπεριλαμβάνονται στις φωτογραφίες. Πρέπει να είναι άνθρωποι που αγαπάς πραγματικά και που είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν στη ζωή σου.




6. Επίλεξε και ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες θα δώσουν μία επιπλέον πινελιά στην αισθητική του άλμπουμ σου. Ο φωτογράφος σου γνωρίζει ακριβώς ποιες λήψεις απαιτούν τη μονόχρωμη απεικόνιση και ποιες πρέπει να είναι πλούσιες σε χρώμα. Μη διστάσεις λοιπόν να συμπεριλάβεις το καλλιτεχνικό  black & white στο άλμπουμ σου.




7. Δώσε ελευθερία στον φωτογράφο σου στον σχεδιασμό του άλμπουμ

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι γάμου έχουν τεράστια εμπειρία στον σωστό τρόπο σχεδιασμού ενός άλμπουμ. Μάλιστα, ένα από τα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να έχεις κατά νου κατά την επιλογή του φωτογράφου του γάμου σου θα πρέπει να είναι ο τρόπος που παρουσιάζει την ιστορία ενός γάμου μέσω των γαμήλιων άλμπουμς. Οι όμορφες γαμήλιες φωτογραφίες δεν αρκούν για να έχεις το άλμπουμ των ονείρων σου. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα πρέπει να προστεθεί και η καλλιτεχνική οπτική του φωτογράφου σου στη δημιουργία της κάθε σελίδας, του κάθε σαλονιού του άλμπουμ σου.





8. Κάνε τη σωστή επιλογή εξωφύλλου

Το εξώφυλλο του άλμπουμ σου θα δίνει πάντα την πρώτη εντύπωση σε όποιον το παίρνει στα χέρια του. Φρόντισε να ανταποκρίνεται στην αισθητική σου απόλυτα. Οι επιλογές είναι πλέον αμέτρητες τόσο στα υλικά (δέρμα, ξύλο, plexiglass κ.ά) όσο και στα χρώματα. Μία αρχική επιλογή που θα πρέπει να κάνει σχετικά με το εξώφυλλο είναι η εξής: Θέλεις στο εξώφυλλο να υπάρχει κάποιο ρομαντικό πορτραίτο των δυο σας ή θέλεις απλά τα τυπωθούν τα μονογράμματά σας και η ημερομηνία του γάμου σας;




9. Το γαμήλιο άλμπουμ είναι για σένα και τον σύζυγό σου

Το γαμήλιο άλμπουμ σου είναι το πρώτο οικογενειακό κειμήλιο της νέας σας οικογένειας. Αντικατοπτρίζει την αγάπη, τις αξίες και την αισθητική τη δική σου και του συζύγου σου. Το άλμπουμ σου λοιπόν δεν πρέπει να στηρίζεται σε "πρέπει" και σε "γούστα" τρίτων. Δεν έχεις την υποχρέωση να ευχαριστήσεις κανέναν μέσα από το άλμπουμ σου και να συμπεριλάβεις φωτογραφίες που δεν επιθυμείς επειδή θα δυσαρεστηθούν κάποιοι.








Recent Posts

See All
bottom of page