top of page
  • Writer's pictureHelena Antonopoulos

Οι 10 καλύτερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες γάμου

Updated: Feb 5, 2023

Η επιλογή των 10 καλύτερων ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τους γάμους των ζευγαριών της Cult Pics ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες γάμου έχουν τη δική τους ξεχωριστή γοητεία και τις περισσότερες φορές μεγάλη συναισθηματική αξία.

Αν και η πλειοψηφία των φωτογραφιών που παραδίδουμε στα ζευγάρια μας είναι γεμάτες ζωντανά χρώματα, οι φωτογραφίες που επιλέγονται να μετατραπούν σε ασπρόμαυρες συνήθως απεικονίζουν ανεπανάληπτες στιγμές της Ημέρας του Γάμου.

Έτσι λοιπόν, βασικό μας κριτήριο στην επιλογή των 10 καλύτερων ασπρόμαυρων γαμήλιων φωτογραφιών ήταν το βάθος των συναισθημάτων που προκαλούν τόσο σε εμάς ως φωτογράφους όσο και στα ζευγάρια μας και τους αγαπημένους τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον η σειρά των αγαπημένων μας ασπρόμαυρων φωτογραφιών θα διαφοροποιείται διαρκώς, αλλά αυτές που σας παρουσιάζουμε σε αυτό το post σίγουρα θα συγκαταλέγονται πάντα στις φωτογραφίες της καρδιάς μας!


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.....


10. The Rhythm of the Night

Τα ξέφρενα γαμήλια πάρτυ μένουν ανεξήτηλα στις μνήμες τόσο των νεόνυμφων όσο και των καλεσμένων τους. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνεται καθαρά η χαρά και η ευφροσύνη της υπέροχης Ισπανίδας φίλης του ζευγαριού.


9. Το φιλί των γενεών

Ο έρωτας σίγουρα δεν κοιτάει χρόνια και είναι πολύ συγκινητικό και αισιόδοξο να βλέπεις ζευγάρια να διατηρούν τη σχέση τους ζωντανή μετά από δεκαετίες κοινής συμβίωσης. Έτσι λοιπόν, οι νεόνυμφοι και οι γονείς τους επέλεξαν να ξεφύγουν από τους κανόνες της κλασικής και τυποποιημένης οικογενειακής φωτογράφισης μετά τον γάμο και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε!


8. The Gaze!

Το βλέμμα του γαμπρού δίνει ρεσιτάλ! Ενώ η πανέμορφη νύφη και οι κουμπάροι "βασανίζονται" προσπαθώντας να προστατευθούν από τις ριπές ρυζιού που πέφτουν κατά τον χορό του Ησαΐα, ο γαμπρός δείχνει να το απολαμβάνει!


7. Respect!

Η γλώσσα του σώματος στέλνει το απόλυτο μήνυμα! Ο πατέρας παραδίδει τη μονάκριβη κόρη του, ενώ ο γαμπρός του δηλώνει ευγνωμοσύνη και σεβασμό του με ένα χειροφίλημα! Τα μέτωπα ενώνονται, τα μάτια κλείνουν και οι υπόλοιποι παρακολουθούμε με χαμόγελο και συγκίνηση τη συγκλονιστική αυτή σκηνή!


6. The Kiss!

Η αποτύπωση του φιλιού ενός ερωτευμένου ζευγαριού έχει πάντα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο όμως φιλί της Αλεξάνδρας και του Γιώργου λίγο πριν ξεκινήσει το μυστήριο του γάμου τους αποτελεί μία ανεπανάληπτη στιγμή! Ο γαμπρός έχει μόλις παραδώσει τη γαμήλια ανθοδέσμη στην πανέμορφη νύφη και οι δύο με τα μάτια κλειστά μεταδίδουν το μήνυμα της αγάπης μέσω του φιλιού τους. Συγκλονίζουν οι γονείς στο background που με λάμψη στα πρόσωπά τους δακρύζουν από ευτυχία!


5. Who's the boss???

Εντάξει! Όσο κι αν οι άνδρες δε θέλουν να το παραδεχτούν, είναι κοινό μυστικό ότι η γυναίκα αποτελεί τον "αρχηγό" σε μία οικογένεια. Όπως και να το κάνουμε, η γυναίκα έχει τον μαγικό τρόπο να περνάει το "δικό" της είτε άμεσα είτε έμμεσα. Η γλυκιά μας Μαρία, με το υπέροχο χιούμορ που τη διακρίνει, το δηλώνει ευθαρσώς: I AM THE BOSS!!


4. Η πατινάδα της Δωρίνας

Η πανέμορφη Δωρίνα, πλαισιωμένη από την υπέροχη οικογένειά της, ακολουθεί τις ρίζες της ελληνικής παράδοσης και πηγαίνει πεζή στην εκκλησία με συνοδεία μουσικών οργάνων. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο απεικονίζει την πρώτη ακριβώς στιγμή που η Δωρίνα, οι γονείς και ο αδελφός της αντικρίζουν και χαμογελούν στον γαμπρό που περιμένει με αγωνία στα σκαλιά της εκκλησίας.


3. Πατέρας Ιωάννης και Εμμανουέλα

Ο πατέρας Ιωάννης γνωρίζει τη νύφη από μωρό! Αυτός τέλεσε το μυστήριο της βάπτισής της, στο προαύλιο της εκκλησίας του έπαιζε η Εμμανουέλα στα παιδικά της χρόνια, στον συγκεκριμένο ιερό ναό εκκλησιάζεται ολόκληρη η οικογένειά της. Η επιλογή λοιπόν του Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών για την τέλεση του μυστηρίου του γάμου του ζευγαριού ήταν δεδομένη. Μόλις τελείωσε η γαμήλια τελετή, ο παπα-Γιάννης κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και τα στέφανα που έχει ευλογήσει, φιλάει συγκινημένος τη μικρή του Εμμανουέλα, η οποία λάμπει από ευτυχία και ψυχική αγαλλίαση. Υπέροχη στιγμή!


2. Help me!

Όταν οι άνθρωποι έχουν χιούμορ, το κουβαλούν ακόμη και στην τελετή του γάμου τους! Κι ενώ όλα κυλούσαν όμορφα και ήρεμα, η αποκάλυψη του κάτω μέρους του γαμήλιου παπουτσιού του Νίκου έδωσε μία ευχάριστη νότα γέλιου και διασκέδασης στον χώρο. Ευτυχώς δεν βρέθηκε κάποιος να βοηθήσει τον γαμπρό και ο γάμος ολοκληρώθηκε κανονικά!!! Μαρία και Νίκο είστε υπέροχοι!


1. Η νύφη άργησε!

Η απόλυτη επιβεβαίωση της κινεζικής παροιμίας "Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις"! Τι να πρωτοπεί κάποιος για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, που νομίζεις ότι είναι στιγμιότυπο από διαφημιστική καμπάνια των Dolce & Cabbana! Στην φωτογραφία βλέπουμε τον γαμπρό να κάνει καθιστή διαμαρτυρία στα σκαλιά της εκκλησίας αντικρίζοντας τη νύφη που έρχεται ενώ έχει αργήσει πάνω από μία ώρα. Συγκλονιστικός είναι ο γλυκύτατος και "ανθρώπινος" ιερέας που "συμπαραστέκεται" στον γαμπρό ενώ η στάση των δύο κυριών με τα μαύρα που βρίσκονται από πάνω τους έρχεται να ολοκληρώσει τη σύνθεση του κάδρου!

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το σύντομο βίντεο της συγκεκριμένης σκηνής πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=jjvvXOhmNFU


Αν θέλετε να απολαύσετε περισσότερες φωτογραφίες γάμου επισκεφθείτε τη Wedding Gallery: https://www.cultpics.gr/wedding-photography



Recent Posts

See All
bottom of page