top of page
  • Writer's pictureHelena Antonopoulos

Ultimate Elopement Guide (Greek Version)

Updated: Jan 23, 2023

Ο απόλυτος ελληνικός οδηγός για την τέλεια εμπειρία elopement



Αναζητείτε μια διαφορετική εμπειρία για τον γάμο σας;

Είστε στο κατάλληλο μέρος! Σαν φωτογράφοι, storytellers και filmmakers είμαστε γοητευμένοι με αυτούς τους μαγικούς γάμους-αποδράσεις, που γίνονται με στενό κύκλο καλεσμένων και είναι πλημμυρισμένοι από συναίσθημα και περιπέτεια! Αν λοιπόν σκέφτεστε να μετατρέψετε τον γάμο σας σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος! Με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό δημιουργήσαμε τον απόλυτο οδηγό elopement για ζευγάρια Ελλήνων (και όχι μόνο), τα οποία επιθυμούν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά μονοπάτια και να ακολουθήσουν την καρδιά τους βιώνοντας μια εντελώς διαφορετική γαμήλια εμπειρία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...


Τι είναι το elopement;


Μπορεί να μην το γνωρίζετε ή να μην το έχετε σκεφτεί, αλλά το elopement (που στα ελληνικά μεταφράζεται ως απόδραση) ήταν μια συνήθης τακτική συζυγικής ένωσης για πολλά ζευγάρια του παρελθόντος! Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας για ζευγάρια που “κλέφτηκαν” και παντρεύτηκαν μυστικά σε κάποιο ξωκλήσι, ανακοινώνοντας στη συνέχεια το τετελεσμένο γεγονός. Οι ιστορίες της μυστικής απόδρασης με σκοπό τον γάμο είναι πολλές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: Ανακαλέστε απλά στη μνήμη σας τους αμέτρητους κρυφούς γάμους που έχουμε δει στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και στις ταινίες του Hollywood με το Las Vegas και τους απίστευτους τελετάρχες ντυμένους Elvis Presley να κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα! Η σύγχρονη έννοια του elopement δεν έχει (σχεδόν) καμία σχέση με τους γάμους που περιγράψαμε παραπάνω. Το σύγχρονο elopement είναι ένας “μικρός” (με την έννοια του πολύ στενού κύκλου καλεσμένων) γάμος, ένας γάμος σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, ο οποίος είναι αποκλειστικά εστιασμένος στο ζευγάρι. Το σύγχρονο elopement είναι μία απόδραση από την καθημερινότητα, μία καθηλωτική εμπειρία στην οποία κυριαρχούν η αγάπη, ο έρωτας, τα έντονα συναισθήματα, το ταξίδι, η περιπέτεια και – προπάντων – η εξύμνηση της παντοτινής ένωσης του ζευγαριού!

Το elopement είναι σίγουρα μία νέα παγκόσμια τάση στον γάμο. Στον πυρήνα του βρίσκεται η ένωση δύο ψυχών τρελά ερωτεμένων που επιθυμούν έναν ζεστό και αληθινό γάμο, έναν γάμο που να ταιριάζει απόλυτα στη δική τους κοσμοθεωρία και αισθητική.

Το elopement ταιριάζει στα ζευγάρια που θέλουν να “ξεφύγουν” από την τυποποίηση ενός παραδοσιακού γάμου (προετοιμασίες, τελετή και δεξίωση) και να γιορτάσουν την ένωσή τους με έναν αποκλειστικά δικό τους τρόπο! Γι’ αυτό λατρεύουμε τα elopements! Γιατί μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε στυλ! Γιατί παρέχουν την ελευθερία των απεριόριστων επιλογών στον σχεδιασμό τους! Γιατί επιτρέπουν στο ζευγάρι να ζήσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της κοινής του πορείας όπως ακριβώς αυτό επιθυμεί! Γιατί σαν φωτογράφοι και filmmakers μπορούμε να ξεδιπλώσουμε όλη μας την τέχνη και τη δημιουργικότητα σ’ αυτούς τους απίστευτα οικείους, ζεστούς και αληθινούς γάμους! Αν λοιπόν σκέφτεστε να μετατρέψετε τον γάμο σας σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος! Με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό, δημιουργήσαμε τον απόλυτο οδηγό elopement για ζευγάρια Ελλήνων (και όχι μόνο), τα οποία επιθυμούν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά μονοπάτια και να ακολουθήσουν την καρδιά τους βιώνοντας μια εντελώς διαφορετική γαμήλια εμπειρία.



 

Είναι για μένα;


12+1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ELOPEMENT

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να αποφασίσει ένα ζευγάρι να σχεδιάσει έναν γάμο-απόδραση, ένα elopement. Εδώ, σας παραθέτουμε 12+1 από τους βασικότερους. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να ακούσουμε και τον δικό σας λόγο από κοντά!


  1. Αποφεύγετε την πίεση της οργάνωσης ενός παραδοσιακού γάμου.

  2. Ο γάμος σας μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, οποιαδήποτε ημέρα εσείς αποφασίσετε.

  3. Επενδύετε τα χρήματά σας μόνο για σας.

  4. Δεν σας ταιριάζει η τυποποιημένη διαδικασία του παραδοσιακού γάμου.

  5. Συνδυάζετε τον γάμο σας με μία ταξιδιωτική περιπέτεια.

  6. Επιλέγετε ο γάμος σας να είναι μικρός και οικείος, εστιασμένος αποκλειστικά σε εσάς.

  7. Θέλετε την ημέρα του γάμου σας να βιώσετε κάτι εντελώς διαφορετικό.

  8. Αποφεύγετε τα οικογενειακά δράματα.

  9. Αναζητάτε την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία.

  10. Έχετε ήδη κάνει παραδοσιακό γάμο.

  11. Ο γάμος σας δεν αφήνει περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  12. Μπορείτε να καλέσετε μόνο όσους πραγματικά επιθυμείτε να παρευρίσκονται στη σημαντικότερη ημέρα της ζωής σας.

  13. Οι φωτογραφίες της ημέρας του γάμου σας είναι ανεπανάληπτες!



16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page